Amor Vita Mors

Fotogrammet Amor Vita Mors innehåller över två timmar vokalmusik. Här återfinns ett axplock av de verk som Erik Westbergs Vokalensemble framfört de senaste åren och visar på ensemblens stora bredd. På skivan finns allt från romantiska klassisker, via nutida konstmusik, till Josefine Lindstrands jazziga Sånger på Berget.

Amor Vita Mors gavs endast ut digitalt men till skivan producerades en bok innehållande texter, verkkommentarer samt konceptuell konst formgiven av Maria Juhlin.

Beställ denna CD genom att skicka ett mail med namnet på cd:n samt ditt namn och adress till:
CD@vokalensemblen.se


Min favorit i skivskörden är Erik Westbergs vokalensembles senaste alster Amor Vita Mors. Repertoaren är inte direkt julbetonad, men rubriken ringar in tre ämnen som täcker hela repertoaren: kärlek, liv och död. Vokalensemblen som verkat i Luleå-Piteå-trakten sedan 1993 har vid det här laget en imponerande diskografi som man byggt upp i synnerhet under 2010- talet och jag har vid flera tillfällen tidigare beundrat vokalensemblens vackra ljusa klang, välbalanserade stämmor, den sköna fraseringsförmågan och genomgripande musikaliteten i kombination med ambitiösa repertoarval och en inspelningskvalitet av toppklass som fångar körklangens bästa kvaliteter och rikedomen av övertoner. ...
Hufvudstadsbladet